Vammaislainsäädännön uudistus

Keskiviikko
20.11.2024

9–15

Etäkoulutus

325,00 € (alv 0 %)

Vammaislainsäädännön uudistus -koulutuksessa käydään perusteellisesti läpi, miten uusia säännöksiä tulee vammaispalvelulain mukaan soveltaa. Lain sisältö muuttui eduskuntakäsittelyn aikana, mikä asettaa omat haasteensa lain soveltamiselle ja tulkinnalle.

Koulutuksessa keskitytään vammaispalvelulakiin tulleisiin uusin palveluihin: miten ja missä tilanteissa palveluita myönnetään? Entä miten lain muutos muuttaa nykyisiä palveluita? Koulutuksessa käydään myös läpi lakien etusijajärjestystä; milloin sovelletaan sosiaalihuoltolakia, milloin vammaispalvelulakia ja missä tilanteissa sovelletaan kehitysvammalakia.

  • Kuka on oikeutettu vammaispalveluihin?
  • Millaisissa tilanteissa ja mitä palveluja uuden vammaispalvelulain mukaan järjestetään?
  • Erityishuollon asema ja erityishuoltona järjestettävät palvelut

Ennen koulutuksen alkua saat sähköpostiisi linkin liittymistä varten ja koulutusmateriaalin. Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi, on se tehtävä viimeistään viikkoa ennen koulutuksen alkamista. Tätä myöhemmin peruuttaneilta veloitamme koulutuksen täyden hinnan. Pidätämme oikeuden peruuttaa koulutuksen, jos osallistujia on vähän.

Kenelle?

Vammaispalvelun työntekijät ja esimiehet. Koulutuksessa perehdytään uudistuneeseen lainsäädäntöön ja käydään läpi oikeudellisia erityistilanteita, joten koulutus sopii erinomaisesti niin vasta-aloittaneille kuin kokeneemmillekin sote-ammattilaisille.

Ryhmäalennus

5–7 henkilön ryhmä 195 €/hlö

8–15 henkilön ryhmä 162,5 €/hlö

16–19 henkilön ryhmä 130 €/hlö.

Yli 20 henkilön ryhmien osalta tiedustelut sähköpostitse: 

koulutukset@lehtijakumppanit.fi

Kouluttaja

Lehti ja kumppanit asiantuntija Liisa Murto
Liisa Murto
Asiantuntija, OTM