Vammaislainsäädännön uudistus

Keskiviikko
15.1.2025

9–15

Etäkoulutus

325,00 € (alv 0 %)

Vammaislainsäädännön uudistus -koulutuksessa keskitytään vammaispalvelulakiin tulleisiin uusiin palveluihin: miten ja missä tilanteissa palveluita myönnetään? Millaisia palveluita voidaan uuden lain perusteella myöntää? Miten lain muutos muuttaa nykyisiä palveluita ja milloin asiakkaalle tehdään päätös uuden lain mukaisista palveluista? Koulutuksessa käydään läpi lakien etusijajärjestystä; milloin sovelletaan sosiaalihuoltolakia, milloin vammaispalvelulakia ja missä tilanteissa sovelletaan vielä kehitysvammalakia.

Koulutus keskittyy siihen, miten uusia säännöksiä tulee lain mukaan soveltaa. Lain sisältö muuttui eduskuntakäsittelyn aikana, mikä asettaa omat haasteensa lain soveltamiselle ja tulkinnalle. Koulutuksessa käydään myös läpi kehitysvammalain muutoksia ja erityishuollon järjestämistä. Koulutuksessa saat hyvän käsityksen muutoksista ja uuden lainsäädännön soveltamisesta.

  • Kuka on oikeutettu vammaispalveluihin?
  • Millaisissa tilanteissa ja mitä palveluja uuden vammaispalvelulain mukaan järjestetään?
  • Erityishuollon asema ja erityishuoltona järjestettävät palvelut

Ennen koulutuksen alkua saat sähköpostiisi linkin liittymistä varten ja koulutusmateriaalin. Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi, on se tehtävä viimeistään viikkoa ennen koulutuksen alkamista. Tätä myöhemmin peruuttaneilta veloitamme koulutuksen täyden hinnan. Pidätämme oikeuden peruuttaa koulutuksen, jos osallistujia on vähän.

Kenelle?

Vammaispalvelun työntekijät ja esimiehet. Koulutuksessa perehdytään uudistuneeseen lainsäädäntöön ja käydään läpi oikeudellisia erityistilanteita, joten koulutus sopii erinomaisesti niin vasta-aloittaneille kuin kokeneemmillekin sote-ammattilaisille.

Ryhmäalennus

5–7 henkilön ryhmä 195 €/hlö

8–15 henkilön ryhmä 162,5 €/hlö

16–19 henkilön ryhmä 130 €/hlö.

Yli 20 henkilön ryhmien osalta tiedustelut sähköpostitse: 

koulutukset@lehtijakumppanit.fi

Kouluttaja

Lehti ja kumppanit asiantuntija Liisa Murto
Liisa Murto
Asiantuntija, OTM