Itsemääräämisoikeus ja rajoittaminen vammaispalveluissa

Torstai
16.5.2024

12–16

Etäkoulutus

225,00 € (alv 0 %)

Itsemääräämisoikeus ja rajoittaminen vammaispalveluissa -koulutuksessa käydään läpi, mitä itsemääräämisoikeus tarkoittaa. Miten vammaisen henkilön itsemääräämisoikeutta voidaan edistää sosiaalihuollon palveluiden järjestämisessä ja toteuttamisessa? Entä miten uuden vammaispalvelulain säännökset tukevat itsemääräämisoikeuden edistämistä?

Koulutuksessa pohditaan myös niitä tilanteita, kun asiakkaan perusoikeuksien toteutuminen edellyttäisi itsemääräämisoikeuden tai muun oikeuden rajoittamista. Ainoastaan kehitysvammalaissa on säännöksiä rajoittamisesta. Koulutuksessa keskitytään niihin tilanteisiin, kun rajoittamisesta ei ole lainsäännöksiä.

  • Itsemääräämisoikeus vammaisen henkilöin palveluissa, mitä se tarkoittaa?
  • Miten tunnistetaan itsemääräämisoikeuden rajoittaminen?
  • Miten toimitaan, jos on pakko rajoittaa itsemääräämisoikeutta?

Ennen koulutuksen alkua saat sähköpostiisi linkin liittymistä varten ja koulutusmateriaalin. Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi, on se tehtävä viimeistään viikkoa ennen koulutuksen alkamista. Tätä myöhemmin peruuttaneilta veloitamme koulutuksen täyden hinnan. Pidätämme oikeuden peruuttaa koulutuksen, jos osallistujia on vähän.

Kenelle?

Koulutus on suunnattu palveluntuottajille ja asumisyksikön työntekijöille sekä hyvinvointialueiden vammaispalvelun työntekijöille ja järjestöjen edustajille.

Ryhmäalennus

5–7 henkilön ryhmä 135 €/hlö

8–15 henkilön ryhmä 112,5 €/hlö

16–19 henkilön ryhmä 90 €/hlö

Yli 20 henkilön ryhmien osalta tiedustelut sähköpostitse: 
koulutukset@lehtijakumppanit.fi

Kouluttaja

Lehti ja kumppanit asiantuntija Liisa Murto
Liisa Murto
Asiantuntija, OTM